3 неща, които да направите, преди да се върнете на работа

Краят на лятото е сравнително спокоен период. Много хора са отдадени на почивка, знаейки, че това е последната възможност за релакс, преди да дойде есента с натоварените графици, в които трудно намираме време за себе си. Оползотворете последните топли дни и се заредете с нови сили за есенния сезон. Ето 3 неща, които да направите преди да се върнете на работа след почивката.

  1. Внесете ред

За да постигнете душевен мир, първо подредете пространството около вас. Според проучване на Personality and Social Psychology Bulletin, хората изпитват стрес, когато чувстват, че живеят в разхвърляна и неподредена обстановка. Виждайки хаос, мозъкът ни започва да мисли за усилията,  които трябва да положим, за да въдворим ред. Това го затруднява да обработва информацията ефективно. Затова внасянето на организация може да намали стреса и да подобри производителността ни. Освен това, организирайки вещите си, ние спестяваме време, защото знаем къде впоследствие да ги открием.

Премахнете разсейващите фактори и позволете на ума си да се съсредоточи. Почистете работното си пространство, подредете папките и изчистете пощенската кутия на електронната си поща.

  1. Помислете за целите си

След като сте въвели ред в пространството и ума си, можете да погледнете към бъдещето и да помислите какво искате от него. Успешните хора имат навика да отделят време, за да помислят на спокойствие. Намерете малко “време за себе си” и нека умът ви има свободата да избистри стремежите ви.

За да изпълнявате поставените цели и да се развивате професионално, трябва да помислите как да ги осъществите. Нужно е да предприемете добре премислени стъпки, за да стигнете там, където искате бъдете, а това изисква планиране. Ако включите на автопилот, скоро няма да стигнете желаната дестинация.

  1. Позволете си да се презаредите

Ако четете тази статия, най-вероятно сте амбициозни и искате да се възползвате от времето и възможностите пред вас, за да стимулирате кариерното си развитие. Израстването в професионален план понякога изисква да останете неподвижни, поне за момент.

Вземете си почивка. В скорошно проучване, EY установи, че за всеки десет часа почивка, които служителите им са взели, ефективността на компанията се е повишила с 8%. Успешните хора умеят да презаредят батериите си с нови сили. Ако още не сте имали възможност да се възползвате от отпуската си това лято, сега е вашият шанс.

Източник: https://www.forbes.com

 |